Welke groenten eet ik best? Seizoensgroenten.

Kies voor seizoensgroenten

Je kiest best voor een variatie aan seizoengroenten van eigen bodem!

Seizoensgroenten voor april

Rode biet, Groene selder, Kervel, Bloemkool, Komkommer, Waterkers, Spinazie, Jonge ui, Romeinse slaharten, Radijs, Rucola, Andijvie

Waarom?  

o  Variatie is belangrijk omdat elke groente verschillende mineralen, vitaminen en andere voedingsstoffen aanbrengt. Zo brengen bijvoorbeeld groenten met een donkergroene kleur meer voedingsstoffen aan dan witte groenten. Groenten halen hun kleur namelijk uit bepaalde stoffen, die ons lichaam ook nodig heeft.

o  Kiesvoor lokaal gekweekte seizoensgroenten, want deze zijn beter voor het milieu en bovendien ook goedkoper.

o  Gebruik de seizoenskalender om te ontdekken welke groenten je deze periode het best eet.

Variatie is dus key! Wissel af in kleuren, soort en vorm.

Wist-je-dat-je

Kwaliteitsgroenten van eigen bodem kun je herkennen aan het Flandria-label. Het staat voor producten geteeld volgens strenge eisen en onderworpen aan een externe controle.

Inspiratie

Enkele recepten boordevol lekkere groenten vind je hier.

Bron: het originele artikel kan je hier terugvinden.