Slim shoppen in tijden van Corona

Maak je menuplan voor de week


Het helpt om op voorhand al even na te denken over wat je deze week zal eten. Ga aan de slag met je verzameling recepten en stel de planning van de week op. Onze voedingscoaches gingen alvast aan de slag om jou een handje te helpen. Elke week kan je hier nieuwe gezonde menu's terugvinden. 

Tip! Beslis voor je naar de winkel gaat alvast welke snacks je mee naar huis zal nemen, zo kom je minder in de verleiding om te veel mee te brengen van al dat lekkers.


Stel je shoppinglijst samen

In deze woelige tijden blijf je liever niet te lang in de supermarkt. Op voorhand een shoppinglijst maken, kan helpen om het shoppen vlot te laten verlopen. Enkele tips om je winkeluitstap zo vlot mogelijk te laten verlopen dus. 

Onze 10 tips om slim te shoppen:


Zet standaard aankopen zoals groenten, fruit en zuivel steeds bovenaan op je lijst.


Zet daarnaast ingrediënten die je nodig hebt per maaltijd


Categoriseer je aankopen: plaats alle voedingsmiddelen uit de frigo bij elkaar op je lijstje, plaats de droge voeding samen,...


Ga niet met honger naar de winkel (winkel dus nooit net voor je lunch of avondmaal).

Zorg dat je steeds een portie diepvriesgroenten koopt, zo kan je hierop altijd terugvallen op een drukke avond (bv. om soep te maken)

Check je voorraad: wat heb je nog in huis, wat moet er op? Maak van de situatie ook gebruik om je voorraad droge voeding eens op te gebruiken, wees hierbij creatief!

Laat je niet altijd verleiden door promo’s en aanbiedingen: koop deze alleen als je ze echt nodig hebt.

Budget shoppen? Bekijk de prijs per kilo van producten en vergelijk!

Ga alleen winkelen en respecteer de regels om de verspreiding van het virus te helpen indijken

10° Shop ‘s ochtends. Na een drukke werkdag ben je meer geneigd om te grijpen naar ongezonde, gemakkelijke voeding. Comfortfood dus


Kies een gepast moment om naar de winkel te gaan of shop online

Tussen 16-19 u is het vaak erg druk in de winkels, vermijd deze uren. Net zoals zaterdagvoormiddag. Je kan ook steeds terecht bij verschillende supermarkten om online je boodschappen te bestellen. Je pikt ze dan simpelweg op aan het afhaalpunt. Let wel! Ook online is het drukker dan anders, tijdig bestellen is dus de boodschap.